International School of Gospel Music

In 2005 gaf een van mijn collega’s mij een exemplaar van de film ‘O Happy Day‘. Ik heb de film gekeken en werd tot tranen toe geraakt.

De film gaat over een traditioneel Deens kerkkoor dat wordt geïnspireerd door een Amerikaans gospelkoor dat op bezoek komt met hun dirigent. De dirigent leert de Deense zangers om vanuit hun hart te zingen. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor sommige zangers. Hun leven komt volledig op zijn kop te staan door deze nieuwe ervaring.

Eén van de liedjes die me raakte is ‘Lord hold me now‘. Ik ging op zoek naar de schrijver van het lied en ik vond Hans Christian Jochimsen in Denemarken. Ik stuurde hem een email waarin ik hem vroeg om de bladmuziek van het nummer. Hij stuurde het me direct. De dirigent van het koor waar ik zelf in zong liet me het lied instuderen aan het koor.

Enige tijd later zag ik op de website van Hans Christian dat hij was gestart met de International School of Gospel Music. Dat is een week in augustus vol met inspirerende workshops op het gebied van gospelmuziek op een prachtige locatie met voortreffelijk eten. Sinds die tijd ben ik vijf keer naar de school geweest en elke keer word ik opnieuw geïnspireerd en krijg ik weer nieuwe vrienden.

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website om te zien wat de International School of Gospel Music voor jou kan betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.